Januari 2013: Intensiv start på nya året
2013-02-01 i Ordförandens ord
Prenumerera på nyheter
Du prenumererar nu på nyheter från Svensk Boule.
Vi har skickat ett bekräftelsemail till .
Prenumerera via:
RSSJag hoppas att ni alla har haft en bra julledighet, fått umgås med släkt och vänner och kommit hem med förnyad energi. Julen är en av familjens höjdpunkter och i år spenderade vi många mil i bilen, men kul hade vi med mycket god mat och många glada skratt
Innan vi kom in i det nya året avslutade vi föregående år med att ta beslut om att ändra elitorganisationen. Det var ett beslut som var tufft att ta – och även tufft att få.
Och som alltid finns det två sidor av en historia, så även av denna, och styrelsen har förståelse för att många känner och uttrycker sina känslor. Vi har valt att inte gå i polemik med känslor – för en känsla är alltid sann utifrån det egna perspektivet.
Enligt våra stadgar ska styrelsen verka för boulesportens utbredning, handha ledningen av förbundets verksamhet enligt dess stadgar, instruktioner, tävlingsregler och föreskrifter samt fullgöra årsmötets beslut och anvisningar. Och en styrelse har som sin yttersta uppgift att säkra verksamheten, kort- och långsiktigt, och om en styrelse inte längre anser att en eller flera verksamhetsdelar möter dessa krav är det styrelsens ansvar att åtgärda – även om omständigheterna kan vara besvärande.
Jag fick en fråga av en spelare på Fyrlingen: ”Hur illa är ekonomin för 2013?” Vad vi ser är minskade intäkter i form av lägre bidrag från RF, med det nya upplägget, samt att vi budgeterar för ett lägre antal deltagare vid årets SM.
Vi kommer att ha en klarare uppfattning om prognosen för 2013 under februari – jag var för optimistisk i mina antagenden om när siffrorna för 2012 skulle vara klara, ber om ursäkt för det. Till helgen har vi styrelsemöte. Det är alltid ett av årets intensivaste möten där vi går igenom alla motioner, besvarar dessa och budgeten är redan klar inför mötet, men så inte i år. Vår ekonomiansvarige sliter verkligen med att få budgeten att gå ihop och det är inte helt enkelt.
I min vardag brottas jag även med det tuffa klimatet i den globala ekonomin och dess tydliga påverkan på bilindustrin med vikande försäljningssiffror och konsekvenserna därav. Och för den som undrar är jag projektledare med uppdrag inom bilindustrin.
Men lite goda nyheter är att det ekonomiska utfallet för 2012 ser bra ut – men ekonomiskt utfall är en sak och vad verksamheten åstadkommit en annan, och vad vi initialt kan se är att överskottet för 2012 bland annat kommer från kommittéer som inte förbrukat sina medel, däribland Veterankommittén, vilket är långtifrån bra.
Under året tvingades vi till ett omtag av kommittén och veterankommittén ingår numera i Breddkommittén, som har Douglas och Dag som ansvariga. Jag hoppas personligen mycket på denna kommitté, vars arbete är oerhört viktigt för oss, och med herrarna i förarsätet har vi bra förutsättningar. Men att vi fick lov att göra ett omtag var naturligtvis riktigt olyckligt.
Årets årsmöte blir i Göteborg, vilket ska bli riktigt kul. Inget fel på Stockholm, men jag har tappat räkningen på hur många år vi varit där och dessförinnan var vi ett antal år i Uppsala.
När jag läst igenom årets motioner finns det en sak som slår mig och det är att motioner återkommer, fast med lite andra formuleringar och något års mellanrum – intressant.